Sutarta: raštvedėms PD atlyginimai nemažės

Sutarta: raštvedėms PD atlyginimai nemažės2018 m. įgyvendinta pirmoji Dokumentų valdymo skyriaus (DVS) raštinės poskyrio reforma. Tuomet su darbuotojais pasirašytos neterminuotos sutartys ir atrodė, kad viskas klostosi gerai. Vis dėlto po bene trejų metų, prijungus DVS prie Policijos departamento, paaiškėjo, kad ne visų darbuotojų, dirbančių su duomenų valdymo sistemomis, išsilavinimas atitinka jų dabartinei kategorijai reikalingą išsilavinimą.

Priminsime, kad neterminuotos darbo sutartys jau buvo pasirašytos ir darbuotojai keletą metų ramiai dirbo, nežinodami apie laukiančius pokyčius.

„Išeitų taip, kad teoriškai šiuos žmones reikėtų grąžinti į žemesnes pareigybių kategorijas su žemesniais koeficientais. Tokiu atveju sumažėtų jų atlyginimai, kurie ir taip nedideli. Vis tik mūsų Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinei sąjungai su Policijos departamentu jau pavyko žodžiu suderinti, kad nė vienai raštvedei dabartinis atlyginimas realiai nesumažės“, – nuramina pirmininkas Vladas Sanda.

Pasak Laimos Katkuvienės, VMPDPS tarybos narės, atstovaujančios darbuotojams dirbantiems pagal darbo sutartis, patekta į painią padėtį. Nesusipratimų kilo, kai nuo 2018 m. liepos iki 2021 m. spalio ir įprastą vidurinį, ir vidurinį specialųjį išsilavinimą, gautą profesinėse mokyklose, turinčios darbuotojos galėjo dirbti atitinkamose pareigybėse, bet staiga antrosios tapo neatitinkančios pareigybių aprašymuose keliamų reikalavimų.

„Pasirodo, jos tapo netinkamos B kategorijos pareigybėms, tik C, ir raštinės darbo daryti negali. Susiklostė kurioziška situacija: pirma tiko, o paskui viskas apsivertė aukštyn kojomis. Nors Policijos departamentas sutiko išlaikyti dabartinių atlyginimų lygį, kad ir mažėtų koeficientai, darbuotojoms spėta sugadinti nemažai nervų. Jei būtų anksčiau žinota, kad taip gali nutikti, viskas būtų vykę kitaip – daug raštvedžių būtų stojusios mokytis toliau ir tikriausiai jau dabar daug kieno mokslai eitų į pabaigą“, – paaiškina ji.

Vis tik V. Sanda pažymi, kad šįkart negatyvi situacija per konstruktyvų socialinį dialogą išspręsta itin operatyviai. „Tikrai galime padėkoti policijos generalinio komisaro pavaduotojui Sauliui Tamulevičiui, kad taip greitai pasiektas socialiai jautrus ir sąžiningas sprendimas“, – akcentuoja VMPDPS pirmininkas.

Kaip paaiškinta elektroniniame Policijos departamento laiške profesinei sąjungai, darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis ir neturintys reikalingo išsilavinimo, 1) nebus perkeliami į žemesnes pareigas, jei šiuo metu mokosi; 2) perkeliant į C lygmens pareigybes, darbuotojų turimi koeficientai išliks tokie patys kaip dabartinėse pareigose; 3) perkeltiems į D lygmens pareigybes bus mokamos priemokos, kad darbuotojai gautų tokį atlyginimą kaip iki perkėlimo.

Nors L. Katkuvienė džiaugiasi tokiu rezultatu, visgi ji akcentuoja, kad tai – dar ne proceso pabaiga. „Šią problemą išspręstą iki galo laikysime tada, kai ant sutarčių bus sudėti parašai. Deja, kada tai turėtų įvykti, dar nėra konkrečiai pasakyta. Tikėtina – nuo kitų metų vasario pradžios“, – papildo ji.

Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinė sąjunga

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti

MŪSŲ DRAUGAI


  • lp
  • lpsk
  • ltpf
  • mdps
  • pareigunai
  • pdps
  • slaptai
  • vmi
  • vrsps
Top