BLOGAS SAPNAS

Rojus pav1Mieli kolegos… vakar naktį susapnavau keistą sapną ir skubu pasidalinti juo.

Sapnuoju, kaip vienoje nedidelėje šalyje pasiskelbęs Naujuoju pranašu ir jo mažesnieji pranašai bei gi mesijai kviečia šalies liaudį išgirsti džiugią naujieną. Vangiai, negausiai liaudis renkasi į aikštę.

Naujasis pranašas ir jo mažesnieji pranašai bei gi mesijai skambiais lozungais, grojant fanfarom, praneša, kad sukurtas rojus žemėje. Klausanti liaudis džiugiais šūksniais „valio! Pagaliau!“ bei audringais plojimais pasitinka šią naujieną. Tačiau Naujasis pranašas skuba nuraminti įsiaudrinusią liaudį. Pasirodo, kad žemė rojuje sukurta tik dviejuose mažose Šv, Marijos žemės lopinėliuose ir dar laukia didžioji ekspansija į kitas Šv. Marijos žemes. Liaudis suklūsta…. Pirminė džiaugsmo euforija slopsta. Tai jausdamas Naujasis pranašas ir jo mažesnieji pranašai bei gi mesijai vėl didžiais lozungais ir šūkiais apie sėkmingą „rojaus kolektyvizaciją“ pasakoja liaudžiai. Į tribūną kviečiami „laimės kūdikiai“, kurie jau gyvena rojuje. Jų prašoma pasidalinti įspūdžiais ir patirtimi. Aišku, prieš tai Naujasis pranašas visai liaudžiai papasakojo, kaip sėkmingai praėjo „rojaus kolektyvizacija“, kaip sakoma, nurodo aiškią liaupsių kryptį. Rojaus kampelių „laimės kūdikiai“ atsargiai, rinkdami kiekvieną žodį, užsikirsdami, kartais nepadoriai ilgai laikydami tylos pauzes, dėl nežinojimo ką pasakyti, tačiau gaudami aiškius nurodymus iš Naujojo pranašo, kad reikėtų dar šitą ir šitaip papasakoti... sunkokai, neužtikrintai, bet pasakoja apie sukurtą kolektyvinį rojų žemėje. Tačiau klausantiesiems galvoj kaip koks kirminas rojaus obuoliuke, kuris vis rausia ir rausia kanalus ir perša vieną mintį, kad kažkas čia ne taip, kur čia šuo pakastas? Liaudis atidžiau pradeda klausytis Naujojo pranašo ir jo mažesniųjų pranašų žodžių 

Žodis po žodžio ir iš „laimės kūdikių“ išgirstame atsargiai, tyliai, bet kelis kartus pakartotas negandas tame atseit rojuje. Kaip patarlė sako: ,,velnias slypi detalėse“. Liaudis labiau įtempia ausis ir ką jie išgirsta… Pasirodo “Laimės kūdikiai“ visai nėra tokie laimingi ir tas rojus visai jau ne toks mielas žemės kampelis. Rojaus kampelyje daug biurokratijos, neteisybės, laiko gaišinimo... Pasirodo iš rojaus bėga… Didelė rojaus kampelio laimingųjų kaita. Galiausiai „laimės kūdikiai“ raportuoja, kad viskas šaunu ir nepakartojama. Tai kodėl tokia didelė kaita?  Klausanti liaudis susimąsto ir prieš jų akis iškyla ankstesnieji „pranašai ir mesijai“. Prisimena apie ankstesnių rojų pranašus ir jų pažadėtas dovanas, kurių iki šiol negavo. Gal reikės kaip Mozei su savo liaudimi 30 metų klaidžioti po dykumą, kad patekti į pažadėtą žemę? Liaudis pradeda blaivytis nuo euforijos ir vis aiškiau, ir aiškiau mato, kokį čia jiems rojų siūlo Naujasis pranašas ir jo mažesnieji pranašai. Jei „laimės kūdikiai“ skundžiasi darbo krūviu, laiko gaišinimu, biurokratija ir didele rojaus gyventojų kaita, kyla natūralus klausimas … kas ten vyksta, kodėl rojaus gyventojai palieka šią taip reklamuojamą vietą. Liaudis pradeda įžvelgti sąsajas tarp Naujojo pranašo ir senųjų mesijų, kurie prieš gerus 3 metus žadėjo rojų ir dovanas, negautas iki šiol. Ne, ne…. kažkas čia ne taip…. Liaudis dar atidžiau pradeda klausytis. Kuo atidžiau klauso, tuo aiškiau prieš akis iškyla ankstesnių mesijų ir pranašų kalbos. Ir vėl?… Jūs rimtai?…. Ir vėl kuriate mums rojų žemėje, kur turėsime daugiau dirbti už tą patį atlygį su pažadu, kad gal kitais metai gausime daugiau? Ir toliau turėsime būti neužtikrinti ateitimi ir nervintis, būti demotyvuotais ir laukdami naujai senų pranašų bei gi mesijų, rėkiančių apie naujus rojus Šv. Marijos žemėje. Na žinote…. Nereikia mums to „kolektyvizacinio“ rojaus kampelio.

Liaudis išsiskirto iš aikštės su viena mintimi galvoje…. Na, kada gi pagaliau bus ramybė Šv. |Marijos žemėje. Nenorime mes Jūsų „kolektyvizacinio“ rojaus, norime ramiai, užtikrintai, nebijodami dėl ateities kurti gerovės šalį, o Jūs naujai seni pranašai ir mesijai „kolektyvizacinį“ rojų kurkite kur nors kitur …. geriausia Gudijos respublikoje, nes ten taip pat daug lozungų apie sukurtą rojų ir daug, daug melo.

Prabudau…. Gerai, kad tai tik sapnas. Bet pala, pala…. Ką aš matau... O Dievai…. Negali būti….  Pranašai ateina... Tikiuosi, aš vis dar sapnuoju.

 

Blogo sapno iškamuotas policininkas

Komentuoti


Apsaugos kodas
Atnaujinti

MŪSŲ DRAUGAI


  • lp
  • lpsk
  • ltpf
  • mdps
  • pareigunai
  • pdps
  • slaptai
  • vmi
  • vrsps
Top